Soorten jassen

De wollen jas

De wollen jas is een tijdloze klassieke jas. Vaak wordt de wollen jas ook wel een mantel genoemd. De jas heeft een net en stijlvol uiterlijk, die ook ideaal past als jas voor over een mooi pak. Een wollen winterjas geeft je al snel een chique look. Veel mannen kiezen voor een neutrale kleur zoals blauw, zwart of grijs. Daarmee kan je makkelijk combinaties maken.

Heb jij liever een meer uitgesproken kleur? Ga dan voor een mantel in een opvallende kleur, zoals cognac, rood of donkerbruin. Ook heel vet zijn de wollen jassen met unieke sportieve details. Dan moet je denken aan wol in combinatie met andere materialen als leer, suède en kunststof.

De gewatteerde jas

Een gewatteerde jas met dons zorgt ervoor dat je lekker warm blijft tijdens de koude winterdagen. De stof zelf is ook nog eens ontzettend licht en het geeft jou die sportieve look. Het patroon van de jas is vaak recht, vierkant of ruitvormig. Ideaal als jij graag actief buiten bezig bent. Je beweegt je er heel eenvoudig in.

Vrijwel alle jassen hebben een korte lengte en een openstaande hoge kraag. Hiermee wordt het volledige bovenlichaam maar ook de nek beschermt tegen de kou. De donsvoering zorgt ervoor dat de jas warmte biedt en daarbij ook nog comfortabel aan het lichaam zit. Een gewatteerde jas is erg populair onder mensen die graag gaan wintersporten en veel aan buitenactiviteiten doen. Gewatteerde jassen zijn er tevens in een groot aanbod aan kleuren.

De parka

Ieder jaar komt de parka weer terug in de verschillende wintercollecties. Vroeger werd de jas vooral gebruikt om mee te ijsvissen, vandaag de dag is het een populaire herenjas. De parka is gemaakt van stevig katoen, je komt hem vaak tegen in het legergroen met een warme muts.

In eerste instantie was de parka bedoeld als een outdoorjas of sportieve jas voor heren, die hen vooral moest beschermen tegen extreme weersomstandigheden. De meeste parka’s beschikken over een capuchon, sommigen met imitatiebrontkraag, maar door de jaren heen zijn er ook heel wat modellen geproduceerd zonder. Ook vind je nu meer modebewuste modellen van deze tijd die een stuk lichter zijn dan de oude parka modellen. Een parka is dus de ideale winterjas!

Quilted Jas

De quilted jas heeft de lengte tot ongeveer op de heup. De veelzijdige quilted winterjas kan je op allerlei manieren dragen en hij is makkelijk te combineren. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor de klassieke look, in de originele kleuren blauw of olijfgroen. Of je gaat voor een meer sportieve look in bijvoorbeeld een korte, zwarte uitvoering. Probeer eens te combineren met sneakers en een slim fit of skinny jeans voor die moderne casual look.

Op wat voor manier je de quilted heren winterjas ook draagt, het blijft hoe dan ook een leuk, klassiek en toch ook sportief kledingstuk voor zowel in de herfst als in de winter. Ieder seizoen zien we hem weer terug in verschillende kleuren en stijlen. Met een quilted jas weet je dus zeker dat je nooit uit de mode zal gaan.

De leren jas

Het grote voordeel van een leren jas is dat het zich als het ware aanpast aan het huidige weer. Is het koud buiten, dan geeft het leer warmte af. Eigenlijk is dit dus de ideale jas voor het wisselvallige Nederlandse weer want je kan hem vrijwel het hele jaar door dragen. Een goede leren jas heeft een slim fit pasvorm, maar zit ook weer niet te strak. Je wilt er bijvoorbeeld ook nog een trui  of longsleeve onder kunnen dragen. Dit seizoen zijn de kleuren bruin en zwart weer helemaal in. Verder zijn details als de voering, opdruk en de kraag cruciaal voor die unieke en perfecte look die jij zoekt!

Veel mensen kiezen bij de aanschaf van een leren jas voor een zwarte kleur. Deze is namelijk al vele jaren onderdeel van een vast modebeeld en dit zal ook wel zo blijven. Het zwarte leren jack geeft een stoere look en zo’n bikerjack geeft ook wel echt een wat rauwer randje aan je eigen stijl.